Image

De Suikerbieten

Expositie Museum Hoeksche Waard

Speciaal voor het Streek Museum Hoeksche Waard heeft Hetty een aantal prachtige suikerbieten in klei vervaardigd.

De suikerbieten waren onderdeel van de expositie over de hongerwinter, maar helaas was het bietenseizoen al over, dus waren er geen verse suikerbieten beschikbaar. Gelukkig kon Hetty ze uit de brand helpen met deze zéér lang houdbare exemplaren.

Puike Pruik

Puike Pruiken Rally 2017

De Stichting Puik voor Elkaar geeft pruiken aan vrouwen die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. 

Speciaal voor deze Stichting heeft Hetty een kunstwerk in keramiek gemaakt met afneembare pruik, een bijzonder ingewikkeld project om uit te voeren in klei. Als extra sponsormogelijkheid tijdens de Puike Zakenborrel heeft ze ook nog groot aantal kopjes vervaardigd, speciaal ontworpen voor de Puike Pruik. Bij sponsoring van een pruik ontving de gever een puike pruik kopje als aandenken.
Image

Druppels met as verwerkt

Tranen van verdriet

Soms ontvangt Hetty zeer bijzondere verzoeken voor het creeeren van een speciaal object. De tranen zijn hier een zeer goed voorbeeld van.

Na het overlijden van een dierbare, wilden de nabestaanden een aandenken laten maken dat zowel mooi was om naar te kijken maar ook heel persoonlijk was. Uit dit verzoek zijn de 'tranen' ontstaan. Wat het geheel zo bijzonder maakt is dat er as van de overledene is verwerkt. Geen eenvoudige opdracht, maar het resultaat zijn bijzonder fraaie kunstwerkjes die nu een mooi plekje hebben gekregen bij de nabestaanden.
Image
Image

Oeverloop Schaaltje

Oeverloop Hoeksche Waard

Ter ere van de 27e editie van de Oeverloop heeft Hetty een heel fraai schaaltje ontworpen en vervaardigd in keramiek. De binnenkant van het schaaltje is een voorstelling van een afdruk van wandelschoenen langs de oevers, de buitenkant de blote voeten door het water.

In drie dagen te voet de Hoeksche Waard rond. Gras, water, wolken en vaak zon zijn de belangrijkste elementen van de Oeverloop. In drie dagen wordt  bijna 90 kilometer gewandeld langs de oevers van de fraaie Hoeksche Waard.
Image
Adres:
Oudendijk 13
3291 LM STRIJEN

@: hetty.klaterpeppels@gmail.com


M: +31 (0)6 294 968 23

T: +31 (0)78 674 2003

© 2020 "De Klaterpeppels" Keramiek Atelier.
Designed by SasWorx