Image

Ontmoet de kunstenares

Hetty Bouman-Kleijer

Hetty Bouman-Kleijer (1947) is keramiste en eigenaresse van Keramiek Atelier "De Klaterpeppels". Geboren als een Kleijer blijft het kleien haar boeien. Het werk van Hetty is zeer divers en ze blijft zoeken wat ze met klei kan maken. De meeste voldoening haalt Hetty uit haar kennis delen met anderen.

Een iets uitgebreider beeld van de vrouw die passie heeft voor keramiek en op De Klaterpeppels haar atelier heeft oopgebouwd. Kennisoverdracht is haar voornaamste drijfveer en de nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van klei en alles wat daarbij hoort.

stijl impressie

Kunst door Hetty

bijzondere projecten

Projecten door Hetty

Hetty wordt regelmatig benaderd om een bijzonder project te creeeren voor een bepaalde instelling, stichting of museum. Hieronder vind u een introductie van een aantal van deze projecten. Een uitgebreid overzicht van de verschillende projecten is te vinden onder het menu-item Portfolio of door op de knop onderaan de pagina te klikken.

2017

Oeverloop Hoeksche Waard

Image

Ter ere van de 27e editie van de Oeverloop heeft Hetty een heel fraai schaaltje ontworpen en vervaardigd in keramiek. De binnenkant van het schaaltje is een voorstelling van een afdruk van wandelschoenen langs de oevers, de buitenkant de blote voeten door het water. 

In drie dagen te voet de Hoeksche Waard rond. Gras, water, wolken en vaak zon zijn de belangrijkste elementen van de Oeverloop. In drie dagen wordt  bijna 90 kilometer gewandeld langs de oevers van de fraaie Hoeksche Waard.

 

2017

Puike Pruik
Kopjes

Image
De Stichting Puik voor Elkaar geeft pruiken aan vrouwen die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar (gaan) verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. 

Speciaal voor deze Stichting heeft Hetty een kunstwerk in keramiek gemaakt met afneembare pruik, een bijzonder ingewikkeld project om uit te voeren in klei. Als extra sponsormogelijkheid tijdens de Puike Zakenborrel heeft ze ook nog groot aantal kopjes vervaardigd, speciaal ontworpen voor de Puike Pruik. Bij sponsoring van een pruik ontving de gever een puike pruik kopje als aandenken. 

2016

Suikerbieten Streekmuseum

Image
Voor de expositie in 2015 door Museum Hoeksche Waard heeft Hetty een aantal prachtige suikerbieten gemaakt in keramiek.

De suikerbieten waren onderdeel van de expositie over de hongerwinter, maar helaas was het bietenseizoen al over, dus waren er geen verse suikerbieten beschikbaar. Gelukkig kon Hetty ze uit de brand helpen met deze zéér lang houdbare exemplaren.
Image
Adres:
Oudendijk 13
3291 LM STRIJEN

@: hetty.klaterpeppels@gmail.com


M: +31 (0)6 294 968 23

T: +31 (0)78 674 2003

© 2020 "De Klaterpeppels" Keramiek Atelier.
Designed by SasWorx